Det är jag (Anne) som tillsammans med mina två äldsta barn,

Sofie Abbereus och Johan Nordström

är innehavare av stamnamnet S* Pia-Pizzi’s


       

Anne & Co                                                                                                Anne & Co with SW’10 S* Pia-Pizzi’s Beatrix Kiddo


Anne

Jag och min man Kent, köpte vår första burma, en hane, 1987.

Året efter köpte vi två honor vid namn Pia Cera och Pizzi Catto och det var genom att kombinera deras namn, Pia och Pizzi, som jag valde stamnamnet.

Det var Pizzi Catto som födde vår allra första kull 1990


I aveln lägger vi den största vikten vid temperament och hälsa, men de ska även motsvara den utseendemässiga standarden så bra som möjligt.


Vi började ställa ut 1988 och har sedan dess varit flitiga utställare.

Sofie och Johan började hänga med i tonåren och de senaste 20 åren är det vi tre som varit mest aktiva.

Våra katter och uppfödningen är mycket framgångsrika på utställningar

och har blivit flerfaldigt prisbelönade.

Vi har i många år utsetts till Bästa Uppfödare av riksförbundet SVERAK


Det är Sofie och jag som har kullarna hos oss och Johan är vår ”alltiallo” :-) Han har givetvis katter hos sig, men har av praktiska skäl inte kunnat ha kull hos sig.


1993 var jag med och grundade kattklubben Föreningen Mästerkatten som är ansluten till landsförbundet SVERAK och världsförbundet FIFe. Jag har sedan starten varit aktiv i styrelsen och med att arrangera utställningar. Jag har under många år varit ordförande i föreningen, men har nu lämnat över till Sofie :-)

Jag var testpilot för framtagandet av Diplomeringen i SVERAK och har även flera gånger varit aktiv inom sveraks valberedning.


Jag bor med min man Kent samt en toypudel, i Hjärup, en liten by utanför Lund i Skåne. Jag jobbar hemma och Kent är professor i komposition vid SKH och jobbar också mycket hemma. Yngsta dottern Signe studerar piano på Malmö Musikhögskola samt extraknäcker som pianolärare på LIMUS pianoskola i Lund


          
         
Sofie (1980)

Som mamma skrev här ovan så började jag bli intresserad på allvar när jag var i 15-16-års-åldern. Jag började då att åka med på kattutställning, och gick ofta assistent hos domarna.

Jag läste på naturbruksgymnasiet och direkt därefter fick jag en praktikantplats på Karlskrona Djurklinik. Snart fick jag en fast tjänst och har under tiden här utbildat mig till legitimerad djursjukskötare. Jag har även genomgått diverse fortbildningar inom bl a djurpediatrik, etologi och operationsteknik.

Idag utför jag alla slags sysslor som förekommer på en klinik och är även klinikens specialist vad gäller kattbeteende och praktisk reproduktion.


Jag flyttade hemifrån vid 20 och då fick jag mina egna burmor, honorna Happy S och Funny M, och så började jag ha kullar hemma hos mig också :-)


Jag har varit aktiv i vår kattförening (Föreningen Mästerkatten) Först som chefsassistent och senare även sekreterare på klubbens egna utställningar.

Sen 2020 är jag ordförande i Mästerkatten.


Numera arbetar jag även som avels-och hälsoledamot i riksförbundet SVERAK.


Utöver katterna har jag också två ryska terrier.

Så det är mycket djur i min tillvaro :-)


Jag bor i Svensgöl, en liten by ett par mil norr om Karlskrona i Blekinge,

tillsammans med min man Magnus och våra två barn, Mattis och Sonja.

Magnus jobbar deltid som alltiallo på djurkliniken och resten av tiden sköter

han hemmet, barnen och alla djuren där hemma :-)

Morfar Bengt ingår också i familjen och bor tillsammans med oss. (Väldigt praktiskt med en kock i huset :-) )


                           
 
                                                                                           Sofie & Ice
     
      

Johan
Jag började bli intresserad av utställnigar när jag var cirka 19. I början mest för att vara chaufför åt mamma, men blev sen även intresserad av själva utställnings-biten. Jag började gå domarassistent och har genom åren varit en väldigt flitig sådan i olika perioder.


Jag har aldrig haft praktisk möjlighet att ha kullar hos mig, men har alltid

haft en eller flera av våra katter.


Jag har varit aktiv i vår kattklubb, framförallt vid klubbens egna utställningar. Både som hallansvarig och chefsassistent.


Jag arbetar som konstnärlig tekniker på InterArtsCenter i Malmö. Och jobbar en del extra som konsult i ljud- och ljusbranchen.


Jag bor i Arlöv utanför Malmö.
             
  
Johan & SW’09 ’10 SC Absolutely Super Cooper på SWS 2010                     Åsa och SW’13, SP, GIC S* Pia-Pizzi’s Klumsy Keddie, DSM, DVM  
Sist, men inte minst, våra katt-värdar


Åsa, som vi samäger Keddie och Fee-Bee med.
Wendy. Värd för vår hona Gräddnos och hanen Jo-Jo..

Eric & Alexandra. Har honan Molina.

Så här bor vi


Vårt vardagsrum med gott om aktiverings-ställen för katterna

   In-nätad altan där katterna gillar att vara på sommarenKattungerummet.

Där tillbringar kattungarna sina första veckor (tillsammans med sin mamma) innan de är helt ‘pott-säkra’ och får komma ut i hela huset.Små rastburar med utgång från sovrum respektive kattungerummet. Där ligger katterna och myser i solen på sommaren. Klätterställningar ställs ut då också.Sovrum med utgång till rastburVårt ”extra-rum” som används när vi vaktar en hona som ska föda. Man behöver ha koll även nattetid och då är det skönt att ha en säng att vila på.


              

 

På Android-telefon visas sidorna bäst i Chrome eller ‘Internet’

På iPhone/iPad är det Safari eller Chrome

På datorn är det i Safari eller Firefox som sidorna visas korrekt.